Прийшли за документами: ДФС проводить обшук у Київпастрансі

Прийшли за документами: ДФС проводить обшук у Київпастрансі

Укрінформ
Державна фіскальна служба проводить обшуки у приміщеннях "Київпастранс" та підрядного комерційного підприємства.

Про це повідомляється на сторінці ДФС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За матеріалами ГУ ДФС у м. Києві Офіс Генерального прокурора розпочав досудове розслідування щодо службових осіб КП “Київпастранс” та підрядного комерційного підприємства за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України, ч. 5 ст. 191 КК України... У приміщеннях КП “Київпастранс” і підрядного комерційного підприємства відбуваються обшуки з метою виявлення первинної фінансово-господарської документації, яка може свідчити про правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Масштабні обшуки у Києві: прокуратура розповіла деталі

За версією слідства, посадові КП “Київпастранс” та підрядного комерційного підприємства, використовуючи суб'єкти господарської діяльності з ознаками ризиковості та транзитності, у 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, які були виділені на реконструкцію трамвайної лінії у Деснянському районі м. Київ. Крім того, посадові особи підрядного комерційного підприємства ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідчі дії тривають.

Читайте також: Прокуратура прийшла з обшуками до департаменту архітектури КМДА

Голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник наголосив, що ДФС прискіпливу увагу буде приділяти махінаціям у сфері оновлення та будівництва інфраструктури, що є одним із пріоритетів економічної політики України. "Мета наших дій у цьому напрямі - підвищення ефективності використання бюджетних коштів для модернізації інфраструктури та протидія можливим зловживанням”, - зазначив Мельник.

Читайте також: «Київпастранс» і метро просять столичну владу дати гроші або підняти ціну на проїзд

Раніше повідомлялося, що 13 травня Київська міська прокуратура спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у столиці проводить обшуки в офісному приміщенні комунального підприємства «Київський метрополітен».

Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-