Бюджет Києва через карантин недоотримав 7,5 мільярда - Кличко

Бюджет Києва через карантин недоотримав 7,5 мільярда - Кличко

Укрінформ
Від початку 2021 року через карантинні обмеження міський бюджет недоотримав уже понад 2,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє пресслужба мера.

"Торік місто недоотримало 5 мільярдів гривень надходжень в бюджет. За перший квартал цього року - вже понад 2,5 мільярда гривень. Це великі кошти. Але ми розуміємо, що життя і здоров’я людей залишаються ключовим пріоритетом», - сказав Кличко.

Водночас мер столиці наголосив, що запроваджені суворі обмеження дали результат і динаміка захворюваності в місті знизилася.

«Я можу сказати, що обмеження, які ми ввели, - і на проїзд в міському транспорті, і закриття ресторанів та кафе - дали результати. І ми маємо на сьогодні значне зниження захворюваності в місті», - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що досягнуті результати не означають, що можна нехтувати карантинними правилами і легковажно поводитися на Великодні свята. Адже в Києві досі висока смертність від вірусу і багато тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки.

Читайте також: Великдень на карантині: Київ звернувся до релігійних громад

«Нам не можна впадати в ейфорію і вважати, що всі виклики вже позаду. Невдовзі будуть свята, Великдень. Я звернувся до всіх конфесій, якщо є можливість, проводити богослужіння в режимі онлайн. Якщо немає, - дотримуватись ключових правил: температурний скринінг кожної людини, яка заходить в храм; одна людина на 10 квадратних метрів площі приміщення; дезінфекція приміщень; масковий режим», - підкреслив Кличко.

Читайте також: Після 30 квітня: Кличко прокоментував можливість продовження карантину

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запровадив суворіші обмеження. Проїзд у транспорті дозволений тільки за спецперепустками. 14 квітня Комісія з надзвичайних ситуацій Києва продовжила посилений карантин у столиці ще на два тижні, тобто до 30 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-