Після 30 квітня: Кличко прокоментував можливість продовження карантину

Після 30 квітня: Кличко прокоментував можливість продовження карантину

Укрінформ
Столична влада ухвалюватиме рішення про послаблення карантинних обмежень чи їх продовження після 30 квітня, зважаючи на ситуацію із захворюваністю і заповненістю ліжок у лікарнях.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав Київський міський голова Віталій Кличко, коментуючи, чи можуть продовжити суворий карантин у столиці після 30 квітня.

"Все буде залежати від динаміки захворюваності, від заповненості ліжок у лікарнях столиці, у першу чергу ліжок, обладнаних подачею кисню. Поки що говорити про поліпшення ситуації зарано", - сказав Кличко.

Читайте також: У Києві за добу - понад 1 600 випадків коронавірусу, 49 хворих померли

Він підкреслив, що наразі не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість госпіталізованих у важкому стані, збільшується кількість смертей. Також у лікарнях досі багато важкохворих, які потребують кисневої підтримки.

Кличко повідомив, що рішення про послаблення обмежень буде ухвалювати комісія з надзвичайних ситуацій міста, до складу якої входять фахівці різних сфер, зокрема медики - інфекціоністи та епідеміологи.

Читайте також: Влада Києва розробить «карантинні» правила святкування Великодня

"У нас попереду Великодні свята. І ми вже готуємо додаткові протиепідеміологічні заходи та норми, аби після свят не сталося інфекційного вибуху. Ці правила розробляє комісія з надзвичайних ситуацій міста, і до Великодня ми їх оприлюднимо", - розповів він.

Кличко зауважив, що запровадження суворих обмежень у столиці дозволило дещо стабілізувати ситуацію, однак вона досі залишається складною.

Як повідомлялося, Комісія з надзвичайних ситуацій Києва продовжила посилений карантин у столиці ще на два тижні - до 30 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-