Київ проситиме Кабмін дозволу на пряму закупку COVID-вакцин

Київ проситиме Кабмін дозволу на пряму закупку COVID-вакцин

Укрінформ
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати планують звернутися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо дозволу прямої закупівлі вакцин від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київради.

Зокрема, таку ініціативу було підтримано під час позачергового засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

За словами депутатки Київської міської ради, голови Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Марини Порошенко, сьогодні, в умовах пандемії коронавірусної хвороби, вакцинація – це один із найбільш ефективних засобів захисту.

Читайте також: Степанов розповів про контракт на 15 мільйонів доз COVID-вакцин

«...на три мільйони населення Києва Міністерство охорони здоров'я виділило тільки 42 600 доз вакцин. Цього вистачить тільки на 21 300 киян, щоб провакцинуватися двічі. Саме тому є нагальна потреба звернутися до центральних органів влади щодо прямої закупівлі столицею необхідної кількості доз вакцини від COVID-19», – підкреслила Порошенко.

Читайте також: На нараді у Зеленського обговорили підтримку бізнесу в «червоних» зонах

Вона додала, що столиця готова до закупівлі нових вакцин.

«Ще на початку року ми внесли зміни до програми «Здоров'я киян» і виділили 140 млн грн на закупівлю вакцини від коронавірусу», – наголосила Порошенко. За це рішення тоді проголосувало 89 депутатів Київської міської ради, і відповідно до нього заплановано провести закупівлю напряму від виробника.

Читайте також: Карантинні обмеження в Києві м’які у порівнянні з іншими країнами — Кличко

Як повідомлялося, Київрада виділила 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці.

Київ розраховує найближчим часом підписати контракт на закупівлю 1 мільйона доз вакцини для щеплення загалом пів мільйона найуразливіших категорій киян. Вакцину Київ планує закупити напряму – у виробника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-