Карантинні обмеження в Києві м’які у порівнянні з іншими країнами — Кличко

Карантинні обмеження в Києві м’які у порівнянні з іншими країнами — Кличко

Укрінформ
Карантинні обмеження в столиці України, введені з 5 квітня, у порівнянні з іншими країнами є доволі м’якими.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV сказав київський міський голова Віталій Кличко.

“Якщо ми зараз дійдемо до такої межі, коли буде медичний колапс, ... коли лікарі скажуть “вибачте, будь ласка, ми не можемо вам допомогти”. Ні в якому разі ми не хочемо допустити цього і тільки з цим пов'язані такі обмеження. Але обмеження, які працюють в Києві, у порівнянні з тими обмеженнями, які діють в інших країнах, м'які. Тому що дійсно комендантська година є в багатьох країнах, в багатьох країнах великі штрафи — від кількасот до тисячі євро - за неносіння масок. Я хотів би, щоб всі усвідомили — виключно від нас залежить, наскільки жорсткими будуть обмеження”, - сказав Кличко.

Читайте також: Коронавірус у Києві: в яких районах виявили найбільше випадків за добу

Він додав, що комендантську годину в столиці може ввести тільки уряд своїм рішенням.

Кличко нагадав, що щоденно в Києві реєструється до 40-50 летальних випадків в наслідок COVID-19, до 300 на тиждень. На сьогодні, за його словами, ситуація в місті критична, лікарні та реанімаційні відділення переповнені.

Він наголосив, що обмеження в роботі транспорту були введені, щоб забезпечити розрив ланцюга передачі хвороби від людини до людини.

Читайте також: В Україні за добу виявили 10 179 випадків коронавірусу

Також Кличко наголосив, що звертався до роботодавців з тим, щоб вони максимально перевели своїх працівників на дистанційну роботу, або надали їм відпустки.

Наразі КМДА видала близько 500 тисяч перепусток на громадський транспорт для працівників критичної інфраструктури: медиків, фахівців, які забезпечують роботу мереж водо-, газо- та електропостачання тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-