Степанов розповів про контракт на 15 мільйонів доз COVID-вакцин

Степанов розповів про контракт на 15 мільйонів доз COVID-вакцин

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує, що найближчим часом будуть підписані контракти на постачання до України 15 млн доз вакцини проти COVID-19.

Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Найближчими днями ми будемо мати контракти на 15 млн доз вакцин. Перший, думаю, буде на 10 (млн доз - ред.)", - сказав міністр.

При цьому Степанов не повідомив, вакцини якого виробника планується законтрактувати. Препарати мають бути доставлені до кінця цього року.

На сьогодні Україна підписала контракти на поставку 22 млн доз вакцин проти коронавірусу, з яких 14 млн доз будуть поставлені в рамках прямих контрактів з виробниками.

Степанов наголосив, що до кінця 2021 року МОЗ розраховує щепити проти коронавірусу 70% дорослого населення України. Він розраховує вийти на 5-7 млн проведених щеплень щомісяця.

Як повідомлялося, в Україні за добу 5 квітня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 12 856 осіб, з початку кампанії щеплено 304 678 осіб, з яких завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 2 особи.

Читайте також: Медична система може робити близько 6 мільйонів вакцинацій на місяць — Степанов

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Читайте також: Степанов розповів, скільки доз вакцини має отримати Україна в рамках COVAX до кінця весни

Крім того, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Ця вакцина початку має пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували 9 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-