Столичному бізнесу продовжили пільги під час суворого карантину

Столичному бізнесу продовжили пільги під час суворого карантину

Укрінформ
На час карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу, у Києві продовжили пільги для столичних підприємців.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Харченко у Фейсбуці

«Усвідомлюючи свою відповідальність перед столичним бізнесом, та виключно в межах нашої компетенції столична влада ще в березні минулого року ухвалила низку рішень щодо місцевих пільг усім підприємцям. А в грудні 2020 року за ініціативою міського голови Віталія Кличка Київрада ухвалила рішення не лише подовжити пільги для столичного бізнесу, а й розширити їх», – зазначив Харченко.

Він наголосив, що у підприємців є можливість фактично не сплачувати за користування комунальним майном в орендованих у міста приміщеннях та не сплачувати за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі в разі повного припинення діяльності на весь період неможливості роботи.

Харченко нагадав, що в разі ж провадження діяльності (якщо вона не заборонена умовами карантину) підприємці мають можливість сплачувати лише 50% від розміру певних місцевих зборів за весь період будь-яких карантинних обмежень. «Міська влада свідомо йде на недоотримання доходів у місцевий бюджет заради підтримки київських підприємців», – констатував Харченко.

Читайте також: Через суворий карантин Київ має запропонувати компенсацію закладам культури – Ткаченко

Детальніше ознайомитись із переліком усіх пільг можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні МОЗ оновило карантинні зони, Київ переведений із помаранчевої до червоної зони епіднебезпеки.

Київська влада напередодні ухвалила рішення посилити із 20 березня на три тижні карантин у місті. В цей час буде заборонена робота закладів культури, ТРЦ, проведення масових і релігійних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-