Через суворий карантин Київ має запропонувати компенсацію закладам культури  – Ткаченко

Через суворий карантин Київ має запропонувати компенсацію закладам культури – Ткаченко

Укрінформ
Запроваджуючи суворі карантинні обмеження, міській владі Києва потрібно запропонувати компенсацію за збитки для сфери культури.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олексндр Ткаченко в Телеграмі.

"Ситуація напружена. Хоч помаранчева зона зберігається, але локдаун для культури та креативних індустрій з 20 березня – однозначно, спірне рішення. Нагадаю, що саме культура та креативний бізнес сумлінно дотримувались і дотримуються вимог санепідемобмежень та зазнали найбільших економічних збитків через пандемію COVID-19".

Він зазначив, що приймаючи подібне рішення, потрібно зважати на наслідки і запропонувати компенсацію за збитки для культури. За його словами, у МКІП готові поділитись досвідом з КМДА та підказати як впровадити механізм компенсацій.

Читайте також: Уряд звільнив від ввізного мита об'єкти культурної та історичної спадщини, що передають УІНП

"Пане мере, бо чому у цих умовах залишається працювати громадський транспорт – не може бути просто риторичним питанням, погодьтесь. Покажіть свою небайдужість до культурно-креативної сфери. З боку міністерства, ми готові допомогти", - додав Ткаченко.

Як повідомлялося, у Києві з 00.00 20 березня запроваджують суворі карантинні обмеження - зачиняють заклади культури: кінотеатри, театри, музеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-