Земельна ділянка для Укркінохроніки: МКІП звернулося до Кличка

Земельна ділянка для Укркінохроніки: МКІП звернулося до Кличка

Укрінформ
МКІП не підтримує проєкт рішення комісії КМДА з виділення Укркінохроніці у постійне користування ділянки, де розташований Національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, без урахування інтересів обох закладів.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Міністерство культури та інформаційної політики звернулося з повторним листом до мера Києва з вимогою не допустити надання у постійне користування для ДП “Українська студія хронікально-документальних фільмів” (Укркінохроніка) земельної ділянки, на якій розміщено один із корпусів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ліквідація закладів культури: МКІП просить Венедіктову перевірити дії чиновників

У МКІП зазначають, що Укркінохроніка та університет ім. Карпенка-Карого відносяться до сфери управління міністерства згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Раніше до МКІП звернувся ректор КНУ ім. Карпенка-Карого професор Олексій Безгін з проханням посприяти призупиненню розгляду комісією Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин відведення у постійне користування ділянки в Києві по вул. Євгена Коновальця, 18 державному підприємству «Українська студія хронікально-документальних фільмів».

Читайте також: Ліквідувати заклад культури можна лише з дозволу МКІП – Ткаченко

Проєкт порядку денного засідання постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин на 27 січня передбачав повторний розгляд проєкту відповідного рішення Київради.

Як нагадали у МКІП, у червні 2020 року міністерство наголошувало, що відведення у постійне користування має здійснюватися між усіма суб’єктами, що знаходяться за вказаною адресою, і зауважили, що у поточній редакції проєкт рішення Київради не підтримується МКІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-