Кличко заперечив можливість відновлення роботи метро

Кличко заперечив можливість відновлення роботи метро

Відео
Укрінформ
Київська влада не розглядає відновлення роботи метрополітену.

Про це заявив в ефірі Суспільного мовлення міський голова Віталій Кличко.

"Жоден з транспортних засобів – ні автобуси, ні маршрутки, ні трамваї чи тролейбуси – не зможуть перевезти таку кількість пасажирів, яку перевозить метрополітен. Тому ми обмежили зараз роботу різних закладів і звертаємося до підприємців та різних закладів по можливості зараз обмежити роботу, надати відпустки людям, щоб вони залишалися вдома. Зараз потрібно максимально обмежити соціальні контакти, тому що це є причиною розповсюдження інфекції", – зазначив мер.

Читайте також: Наступного тижня Київ отримає першу партію масок — понад 100 тисяч

 Кличко також заперечив можливість частково відновити роботу метрополітену.

"Ті люди, які заявляють про це, не є фахівцями, відповідальними за транспортну галузь. Це перше. По-друге, це може бути персональна думка людей, але ні в якому разі не мудре, зважене рішення. Ще раз хочу наголосити: ми розуміємо дуже великі складнощі, які на сьогоднішній день є через обмеження пересування містом. Але для чого вони зроблені, я щойно пояснював і ще раз можу сказати, що дискутують на цю тему люди, які здорові. Сподіваюся, що кожен із них залишиться здоровим і наше завдання, щоб розповсюдження вірусу не було", – заявив він.

Читайте також: Водіїв столичного транспорту каратимуть за велику кількість пасажирів

Він також розповів, що в Києві наразі наявні 20 тисяч захисних масок, які розподілені в першу чергу в медичних закладах і серед працівників комунальних підприємств. При цьому, за його словами, без масок у громадський транспорт не пускають, тож міський голова порадив зробити маску власноруч.

"Можна зробити марлеві пов’язки, можна захищатися шарфом. Я розумію, що вони можуть не відповідати ключовим критеріям, однак якийсь відсоток захисту також існує", – порадив Кличко.

Нагадаємо: 18 березня секретар, представник «Європейської солідарності» Володимир Прокопів повідомив, що Київська міська рада розглядає можливість відновити роботу метрополітену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-