По 100 кіло щомісяця: поліція викрила найбільший в Україні інтернет-магазин наркотиків

По 100 кіло щомісяця: поліція викрила найбільший в Україні інтернет-магазин наркотиків

Фото
Укрінформ
Столична поліція викрила найбільшу в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками та лабораторію, де щомісяця виготовлялося до 100 кілограмів психотропних речовин.

Про це у Twitter написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"НПУ Києва викрила найбільшу в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками та лабораторію, де щомісяця виготовлялося до 100 кг психотропних речовин", - написав Аваков.

Поліція викрила найбільший в Україні інтернет-магазин наркотиків/Фото: Arsen Avakov, Twitter

За його словами, правоохоронцями було затримано дев'ятьох учасників ОЗГ, вилучено близько 300 кг наркотичних речовин та понад 2 т прекурсорів вартістю 110 млн грн.

Читайте також: У порту “Південний” накрили рекордну партію чилійського кокаїну

Водночас начальник ГУ Нацполіції у м.Києві Андрій Крищенко уточнив, що правоохоронці провели 20 обшуків. 

"Головний організатор мережі мешканець Києва, котрий напередодні намагався виїхати за територію нашої держави, за нашими припущеннями - для організації мережі збуту наркотиків за межами України. Інші учасники групи - це мешканці Чернігова, Києва та Київської області. До складу міжрегіонального угруповання входили люди різного віку, зокрема серед затриманих є сім'я", - сказав Крищенко.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність злочинців. “Встановлено, що зловмисники налагодили збут через інтернет-магазини, які працювали на інтернет-платформах оголошень та месенджерів. Мережа магазинів була однією з найбільших постачальників психотропів в Україні”, - зазначають у поліції.

Читайте також: Контрабанда наркотиків: СБУ разом із європейцями викрила міжнародну банду

Поліцейські провели слідчі експерименти, які дали змогу встановити маршрути переміщення наркотиків, виконали 7 безконтактних оптових закупок наркозасобів, здійснили 40 міжрегіональних контрольованих постачань оптових партій психотропів.

У ході проведення санкціонованих обшуків у помешканнях зловмисників поліцейські виявили та вилучили спецобладнання для масового виготовлення наркотиків та велику кількість заборонених речовин.

Також вилучено комп’ютерне обладнання, гаджети, банківські картки, 7 автомобілів преміум-класу, які використовували учасники злочинної групи, нотатки про кількість збутих наркотиків та записи про переміщення по банківських рахунках отриманих від наркобізнесу коштів.

Крищенко також нагадав, що у ході спецоперації вилучено близько 300 кілограмів наркотичних речовин - кокаїн, синтетичні наркотики, солі, пігулки екстазі та інші наркотики, які виготовляли зловмисники та у подальшому розповсюджували.

Начальник столичної поліції наголосив, що окрім того, вилучено більше 2 тонн прекурсорів, загальна вартість вилученого сягає понад 100 млн гривень.

Читайте також: СБУ ліквідувала потужну нарколабораторію на Прикарпатті

За його словами, 9 осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою) ККУ.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають оперативно-розшукові заходи щодо затримання інших учасників злочинної групи. Слідчі узгодили з процесуальними керівниками клопотання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Фото: Arsen Avakov, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-