Контрабанда наркотиків: СБУ разом із європейцями викрила міжнародну банду

Контрабанда наркотиків: СБУ разом із європейцями викрила міжнародну банду

Фото
Укрінформ
СБУ спільно з європейськими партнерами блокували діяльність міжнародного угруповання контрабандистів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Служба безпеки України спільно з Євроюстом, Європолом і правоохоронними органами Франції, Польщі та Словаччини блокувала діяльність потужного міжнародного угруповання, яке спеціалізувалося на виробництві й контрабанді оптових партій заборонених сильнодіючих речовин”, - йдеться у повідомленні.

Контрабанда наркотиків: СБУ разом із європейцями викрила міжнародну банду/Фото: СБУ

За попередніми даними слідства, учасники групи налагодили механізм нелегального виробництва стероїдів для продажу на території ЄС та України. Хімічні сполуки для виготовлення анаболіків вони імпортували з країн Східної Азії. Фігуранти виготовляли і зберігали товар у спеціально облаштованих лабораторіях та складах на території однієї з європейських країн.

Читайте також: СБУ ліквідувала потужну нарколабораторію на Прикарпатті

Зазначається, що клієнтів учасники угруповання підшукували на спеціалізованих сайтах та переправляли товар замовникам через сервіси міжнародного поштового зв’язку і приватних перевізників.

Для легалізації прибутків від незаконної діяльності вони використовували мережу підставних фірм, зареєстрованих у різних країнах.

Читайте також: На Одеській митниці заблокували ввезення з Туреччини майже 4 тонн прекурсорів

“У ході міжнародної спецоперації, до якої було залучено понад 270 правоохоронців, на території ЄС затримано 24 фігурантів та заарештовано активів на загальну суму майже 2,1 мільйона євро. Під час обшуків у помешканнях ділків, зокрема на території України, а також в лабораторіях, складах та офісах фірм виявлено додаткові докази протиправної діяльності”, - додають у СБУ.

Операція з викриття та блокування діяльності міжнародного угруповання проводилась спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і Головним слідчим управлінням СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-