У Києві відкрили Латвійський сквер

У Києві відкрили Латвійський сквер

Фото
Укрінформ
У Печерському районі Києва, на розі вулиці Омеляновича-Павленка та Бутишевого провулку, відбулося відкриття Латвійського скверу.

У церемонії взяли участь міністри закордонних справ України і Латвії Вадим Пристайко та Едгар Рінкевичс, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, міський голова Києва Віталій Кличко, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, посадовці двох країн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відкриття Латвійського скверу в Печерському районі столиці / Фото: Офіційний портал Києва

“Невеличкий сквер у центрі самого Києва тепер називається Латвійський. Я хочу нагадати вам, що 100 років тому Латвія здобула свою державність, повернула її після розвалу царської імперії. І я хочу, щоб це закарбувалося в нашій пам'яті, що скільки б років не довелось чекати на відновлення національної ідентичності, нашої державності - це той шлях, який ми обов'язково пройдемо і відновимо нашу незалежність, територіальну цілісність, наш суверенітет і побудуємо ще такі сквери в багатьох містах”, - зазначив глава вітчизняного МЗС.

Пристайко додав, що найближчим часом у Ризі з'явиться український сквер. "Я хочу подякувати керівництву міста Рига, яке так само прийняло рішення про виділення схожої ділянки в Ризі, і там буде Київський парк", - зазначив міністр, висловивши сподівання, що його відкриття відбудеться найближчим часом.

Читайте також: Глава МЗС Латвії їде в Україну: з ким заплановані зустрічі

Посол Латвії зазначив, що сквер облаштували за підтримки латвійських підприємств і приватних підприємців.

“Ми розпочали цю роботу в 2017 році, і сьогодні хотів би всім подякувати, хто допомагав і працював над цим проєктом. Завдяки підтримці Київської міської державної адміністрації цей майданчик отримав назву — Латвійський сквер... Я дуже сподіваюся, що цей сквер залишиться як символ дружби та співпраці між Латвією та Україною та Ригою і Києвом”, - сказав дипломат.

Водночас, міський голова Києва Віталій Кличко нагадав, що торік Київрада перейменувала сквер на Латвійський.

“Минулого року ми прийняли рішення перейменувати цей сквер, і дуже добре, що сьогодні відстань між нашими країнами стала набагато меншою. Така співпраця у втіленні проєктів є знаком дружніх відносин між нашими країнами. Ми вдячні, що Латвія - надійний друг та партнер України”, - сказав він.

Кличко також подякував Латвії за допомогу у реабілітації українських військових, яких країна приймає з 2014 року, та за підтримку України в ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-