У Києві затримали шахрая, який пропонував

У Києві затримали шахрая, який пропонував "збагачення" на коливаннях ринку

Укрінформ
У столиці правоохоронці затримали шахрая, який ошукав людей на 673 тисячі гривень і 261 тисячу доларів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“У Києві правоохоронці затримали шахрая, який ошукав людей на 673 тисячі гривень і 261 тисячу доларів”, - йдеться у повідомленні.

Так, у рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 і ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ, правоохоронці встановили місцезнаходження та затримали 41-річного мешканця Боярки, який переховувався від слідства.

Упродовж кількох років чоловік виманював гроші у громадян за відпрацьованою схемою.

Зокрема, під приводом можливості заробити на коливанні курсу валют чи різниці вартості товару він пропонував «клієнтам» продати чи купити побутову техніку і автомобілі за ціною, вищою за ринкову. У свою чергу, громадяни за довіреністю передавали у користування чоловіку транспортні засоби, а також позичали йому гроші.

Згодом, не отримавши очікуваної вигоди і повернення грошей чи майна, ошукані громадяни зверталися до правоохоронців. Слідчі розпочали кримінальні провадження, зловмиснику оголосили повідомлення про підозру у цих злочинах.

Читайте також: Одеська поліція затримала банду "чорних ріелторів"

“Надалі підозрюваний ігнорував виклики слідчих та не повідомляв про причини свого неприбуття, тож його оголосили у розшук. Днями правоохоронці затримали афериста, який раніше двічі судимий за шахрайські дії. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та можливістю внесення застави у сумі 5 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

У поліції також поінформували, що фігурантові загрожує до двадцяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-