Фільми, співи та пробні уроки: у Києві святкуватимуть Європейський день мов

Фільми, співи та пробні уроки: у Києві святкуватимуть Європейський день мов

Укрінформ
У приміщенні Британської Ради та Goethe-Institut у Києві 30 вересня відбудеться святкування Європейського дня мов.

Про це під час прес-конференції розповів координатор Українсько-німецького року мов 2017/18 Володимир Волик, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Організаторами Європейського дня мов цього року є 7 партнерів: Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французький інститут, Італійський інститут культури в Україні, Чеський центр в Україні, Польський інститут в Києві і Посольство Угорщини в Україні", - сказав Волик. 

Він зауважив, що Британська рада та Goethe-Institut вже втретє проводить у себе святкування Європейського Дня Мов. 

"Розпочинається наша програма з інфостендів учасників Європейського дня мов. З 12 до 18 години пройдуть активності Українського товариства глухих, де можна познайомитися з жестовою мовою", - зазначив Волик. 

За його словами, у рамках заходу можна буде довідатися про можливість навчання в Європі, а саме: в Німеччині, Чехії, Польщі, Франції, Угорщині та Великій Британії, а також ознайомитися з можливостями отримання стипендій в цих країнах. 

Також відбудуться покази фільмів іноземними мовами та пробні уроки.  

"У приміщенні Британської Ради заплановано французькі історії для дітей, майстер-класи майстерності художнього перекладу польською мовою, співи італійською мовою, ознайомлення зі спадщиною ЮНЕСКО в Італії, майстер-клас для дітей чеською мовою. У дворику у нас буде європейське кафе з різними національними кухнями, буде виставка про польську мову та інші заходи", - сказав Волик. 

Як зазначила координаторка мистецьких програм Британської Ради Дар'я Москалевич, Європейський день мов відзначається щорічно з 2001 року за ініціативи Ради Європи з метою сприяти та популяризувати багатомовність у Європі. 

Читайте також: Дніпровський театр зустріне 100-річчя прем'єрою на підтримку Сенцова

Під час святкування Європейського дня мов можна буде ознайомитися з діяльністю культурних інститутів та різноманіттям їхніх пропозицій, відвідати інформаційні заходи щодо навчання в цих країнах, пройти пробні уроки європейських мов для дітей, підлітків та дорослих, провести природничі експерименти, використовуючи іноземну мову. 

В Україні святкування Європейського дня мов відбудеться за підтримки EUNIC - мережі національних інститутів культури Європейського Союзу і фінансується програмою ЄС Culture Bridges, що реалізується Британською Радою в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-