На Київщині група наркоторговців вирощувала канабіс в орендованих ангарах

На Київщині група наркоторговців вирощувала канабіс в орендованих ангарах

Відео
Укрінформ
Поліція викрили на Київщині групу наркоділків, у якої вилучено коноплі на 8 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

“Наркодилери займалися незаконним вирощуванням «елітних» сортів рослин конопель у Київській області. Отриманий урожай призначався для подальшого збуту на території держави та в країнах Європейського Союзу”, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що члени групи закуповували насіння «елітних» сортів конопель, зокрема так звану «афганку». Під посівні площі зловмисники орендували у колишньої фабрики два промислові ангари площею в кількасот метрів квадратних кожен.

“Вирощування наркосировини відбувалося з використанням найкращих та дорогих аграрних технологій: системи поливу розчином фільтрованої води з додаванням хімічних і органічних добрив. Освітлення керувалося автоматикою відповідно до циклу життєдіяльності рослин. Наркоплантації забезпечувалися цілодобовою охороною, з використанням камер відеоспостереження. Крім того, до охорони залучалися собаки бійцівських порід”, - зазначають у поліції.

Читайте також: В Одесі СБУ блокувала контрабанду важких наркотиків в Україну

При цьому група була законспірована - формувалася за етнічною ознакою, причому перевага віддавалася добре перевіреним людям і родичам.

Поліцейські вилучили понад тисячі елітних рослин конопель, висота яких перевищувала людський зріст. Крім того, оперативники виявили партію вже готового наркотику. За збут врожаю з наркоплантації зловмисники планували одержати прибуток у сумі близько 300 тисяч доларів.

Усіх членів групи затримано. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-