Свободу політв’язням: під посольством РФ закликали до Всесвітнього флешмобу

Свободу політв’язням: під посольством РФ закликали до Всесвітнього флешмобу

Фото
Укрінформ
Спільнота "Свободу політв'язням Кремля" в суботу, 16 червня, пікетувала посольство РФ у Києві з вимогою визволення українських бранців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько сотні молодих активістів об 11-ій ранку організовано прийшли до посольства. Вони принесли з собою великі плакати з картами Росії та Криму, з фотографіями заручників Кремля, зокрема Олега Сенцова, Романа Сущенка, Євгена Панова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та інших, що позначали місця їх утримання. А також з плакатами Андрія Єрмоленка про ЧС-2018 в Росії, та з футбольними м'ячами - щоб звернути увагу на те, що Чемпіонат світу відбувається в країні, яка є агресором і веде війну з Україною. На воротах і паркані навколо посольства, обнесених колючим дротом, учасники акції наклеїли фото українських бранців.

Пікет Посольства РФ в Україні з вимогою звільнити українських політв'язнів / Фото: Орган Олександр, Укрінформ

Активісти вигукували їхні прізвища, кричали: "Свободу політв'язням!", "Слава Україні!", закликали активно підтримувати наших ув'язнених.

Читайте також: Денісова заявляє, що Росія затягує процес відвідування політв'язнів

Молоді люди, серед них брат політв'язня Євгена Панова - голова ГО "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" Ігор Котелянець, висловили намір започаткувати Всесвітній флешмоб, який би закликав людей пікетувати російські дипломатичні представництва, консульські та інші установи по світу, і щоби він тривав постійно, допоки українські політв'язні незаконно утримуються в Росії і на території тимчасово окупованого Криму.

Акція відбулася без провокацій, образливих слів на адресу посольства не звучало. Саме посольство було зачинене, на вікнах - жалюзі. До пікетувальників ніхто не виходив. Охороняли посольство до десятка нацгвардійців. Вони здійснювали охорону у штатному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент 14 червня ухвалив резолюцію "Щодо Росії, в особливості щодо справи політичного в'язня Олега Сенцова", в якій суворо засудив масові систематичні порушення прав людини в Росії та в окупованому Криму і вкотре вимагає від російського керівництва негайно та безумовно звільнити усіх протиправно утримуваних політичних в'язнів. У документі згадані імена більше 70 українських політичних в'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-