Столична поліція порушила справу через погром «Нацдружинами» табору ромів

Столична поліція порушила справу через погром «Нацдружинами» табору ромів

Відео
Укрінформ
Поліція Києва порушила кримінальну справу за статтею «Хуліганство» через погром представниками «Національних дружин» ромського табору в Голосіївському парку.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«В рамках кримінального провадження будуть встановлені і притягнуті до відповідальності всі активні учасники цієї події», - йдеться у повідомленні поліції.

Читайте також: Поліція взяла під охорону сімох осіб із "розстрільного списку"

У Національному парку «Голосіївський» 6 червня поліція проводила профілактичні заходи, під час яких виявила у парку поселення ромів. Після того, як роми залишили територію парку 7 червня туди прибули представники «Національних дружин» з сокирами і молотами. Вони розтрощили тимчасові споруди та намети ромів.

«Поліція жорстко реагуватиме на порушення закону незалежно від того, членами яких організацій є порушники. Ніхто немає права здійснювати незаконні дії, ставити псевдо ультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема, і щодо представників етнічних меншин», - заявили в поліції.

Читайте також: Нацполція вирішила перевірити, чи довіряють їй українці

Приводом до конфлікту стала ситуація, коли представників на співробітників національного парку "Голосіївський", які прийшли перевірити стан рослин та грунту після незаконного поселення ромів, напали самі мешканці цього табору, жбурляючи у них каміння та погрожуючи розбити камери. Реакції поліції на це так і не було - за словами активістів вона навіть не приїхала.

Відео інциденту нижче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-