Поліція взяла під охорону сімох осіб із

Поліція взяла під охорону сімох осіб із "розстрільного списку"

Укрінформ
Поліція взяла під охорону 7 із 47 осіб зі списку потенційних жертв терористів і про яких стало відомо після спецоперації із журналістом Аркадієм Бабченком.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Так, я можу це підтвердити", - сказав Тракало.

Водночас він не виключив, що перелік осіб, які знаходяться під охороною, у майбутньому може розширитись.

"Ми цього не виключаємо (що список охоронюваних осіб із цього списку розширюватиметься - ред.). Якщо будуть надходити відповідні постанови офіційно від слідчих СБУ, будемо їх виконувати", - уточнив речник.

Читайте також: Геращенко: Усім журналістам із "розстрільного списку" запропонували держохорону

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі своєї квартири в Києві. За фактом вбивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час спецоперації працівники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та колишні російські журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-