Молодь майже з 30 міст України змагається у дебатному турнірі з політичних реформ

Молодь майже з 30 міст України змагається у дебатному турнірі з політичних реформ

Укрінформ
У Києві стартував дводенний національний дебатний турнір із політичних реформ. У заході беруть участь молодь із 28 міст України, народні депутати, аналітики, експерти та представники ЗМІ. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета заходу – залучити молодь до дискусії про політичні реформи в Україні, навчити добирати аргументи та налагодити діалог із владою. Тема дебатів – політичні фінанси, антикорупція та вибори», – розповіла  організатор заходу, заступник голови Інституту «Республіка» Олександра Скиба. 

Турнір проводиться другий рік поспіль.

Попередньо дебати відбулися у регіонах країни, переможці зустрілися у столиці. До проведення заходу долучився дебатний клуб КПІ. 

Учасникам заходу представили результати дослідження NDI (Національного демократичного інституту міжнародних відносин), яке проводилося в Україні у грудні 2017 року. За його даними, в нашій країні є запит на рівне представництво у владі жінок і чоловіків. Дослідження охоплювало понад сім тисяч респондентів. 

Народні депутати України Ігор Попов (Радикальна партія), Олексій Мушак (БПП) та заступник голови ЦВК Андрій Магера розповіли про виборчу систему та боротьбу з корупцією у владі.

Читайте також: Мінгареллі сказав, як створити необхідну кількість робочих місць в Україні

Захід продовжиться 12 травня дебатними відбірковими іграми та нагородженням переможців, які отримають подарункові сертифікати від одного з інтернет-магазинів.

Суддями заключної гри будуть народні депутати України, представники ЗМІ, серед яких зокрема заступник гендиректора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Марина Сингаївська, та організатори заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-