Мінгареллі сказав, як створити необхідну кількість робочих місць в Україні

Мінгареллі сказав, як створити необхідну кількість робочих місць в Україні

Укрінформ
Більший прогрес України у реформуванні сфери верховенства права та боротьби з корупцією матиме позитивний вплив на створення нових робочих місць і досягнення економічного зростання на рівні 5-6% на рік.

Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі на засіданні "круглого столу" на тему: "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо, що багато було зроблено, проте багато ще належить зробити у сфері верховенства права. Ми наразі обговорюємо з представниками влади України якнайшвидше створення Антикорупційного суду на принципах, які були узгоджені з Радою Європи, зокрема, з урахуванням рекомендацій Венеційської комісії. Надзвичайно важливо впровадити необхідні реформи в сфері верховенства права та боротьби з корупцією, тому що сьогодні економічне зростання в Україні  зберігається на рівні 2,5% на рік. Цього недостатньо для створення робочих місць, необхідних для української молоді", - заявив Мінгареллі.

Читайте також: ЄС готовий дати Україні близько €100 мільйонів на енергоефективність - Мінгареллі

За його словами, для того, щоб створити необхідну кількість робочих місць, необхідно досягти економічного зростання на рівні близько 5-6%, а для цього необхідно залучати іноземних інвесторів.

"Але іноземні інвестори мають бути певні, що в Україні з повагою ставляться до верховенства права, а для цього ви повинні виявити готовність досягти більшого прогресу у сфері боротьби з корупцією та верховенства права", - наголосив голова Представництва ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-