Вночі біля кургану

Вночі біля кургану "Героям Чорнобиля" відбудеться молебень

Укрінформ
До 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у столиці у ніч на 26 квітня відбудеться покладання квітів до меморіального кургану "Героям Чорнобиля" та поминальний молебень за загиблими та померлими унаслідок аварії. 

Про це повідомили в Департаменті соціальної політики КМДА.

"Захід розпочнеться о 00:55 траурною ходою до меморіального кургану. О 01:00 розпочнеться поминальний молебень на честь загиблих. Після його завершення прозвучать удари дзвону, що встановлений на вершині кургану, а біля меморіалу засвітять свічки", - йдеться у повідомленні. 

Окрім того, до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у столиці відбудуться дні пам'яті, тижні здоров'я для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС тощо.

Як повідомлялося, у Києві одноразову матеріальну допомогу отримають понад 50 тисяч постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Читайте також: У "чорнобильських" районах Житомирщини досі перевищений рівень радіоцезію

Як відомо, 26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Унаслідок аварії прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України. Постраждали 3,2 млн людей, серед яких понад 1 млн дітей. Небезпечний рівень радіоактивного забруднення спостерігається на площі понад 50 тис. квадратних метрів. Евакуйовані 116 тис. жителів із 76 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-