У Кличка розповіли, як реагують на е-петиції киян

У Кличка розповіли, як реагують на е-петиції киян

Укрінформ
Електронні петиції стали дієвим інструментом спілкування громади і міської влади Києва, цим сервісом уже скористались понад 700 тисяч осіб.

Про це заявив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів під час наради щодо виконання електронних звернень, повідомила у четвер, 12 квітня, прес-служба Київради.

"Наразі ми маємо ситуацію, коли петиції дійсно стали інструментом спілкування громади і міської влади. Але поки що виконання електронних звернень не таке, як би хотілося мені та авторам петицій. Є низка успішних ідей, щодо яких кроки робляться, але повільно. Приміром, безбар'єрний Київ - одна з перших петицій", - зазначив Прокопів.

Як наголосив посадовець, саме завдяки активним киянам у столиці курсує нічний транспорт та розпочався процес повернення майнового і технологічного комплексу "Київенерго" під контроль міста. Київ також виборов у суді ділянку землі для створення скверу Небесної сотні. 

Він зазначив, що аби прискорити процес реалізації доручень громадян, наразі петиції розглядають за новою процедурою. Зокрема, активна громадськість та міська влада спільно працюють над процесом реалізації ініціатив - відповідальні посадові особи з автором розробляють план виконання успішного електронного звернення.

Читайте також: Кличко: Столична влада гідно проведе фінал Ліги Чемпіонів УЄФА та Конгрес WBC

Прокопів розповів, що 52 електронні петиції до Київської міської ради подолали прохідний бар'єр у 10 тисяч голосів. З них 10 було відхилено, 7 реалізовано повністю, 5 петицій наразі перебувають на розгляді. Решта 30 електронних звернень  на тому чи іншому етапі реалізації. 

Зазначалося, що вже понад два роки Київрада використовує сервіс електронних петицій для  вирішення проблем, які найбільше турбують киян. За цей кількість користувачів, що проголосували, становить близько 700 тисяч. До голосування було допущено більш ніж 4700 петицій (ще понад 2300 петицій відхилено).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-