Спецоперація у Києві: поліція виявила схрон зі зброєю і вибухівкою

Спецоперація у Києві: поліція виявила схрон зі зброєю і вибухівкою

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці виявили у Києві схрон зі зброєю, вибухівкою і боєприпасами.

Про це у вівторок заявив заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Аброськін зазначив, що внаслідок реалізації оперативної інформації Національна поліція України спільно зі Службою безпеки України провела низку слідчих дій. Під час їх проведення правоохоронці вилучили зброю, боєприпаси і вибухівку.

"Обшуки ще тривають. Наголошую, що це – не останній крок Служби безпеки і Національної поліції, спрямований на недопущення заходів з дестабілізації ситуації в державі", – підкреслив Аброськін.

Він також сказав, що після проведення всіх необхідних експертиз особа, яка зробила цей схрон, буде притягнута до кримінальної відповідальності.

Заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко зазначив, що вилучені правоохоронцями предмети могли бути використані під час сьогоднішніх подій біля Верховної Ради України, а також для дестабілізації ситуації в державі та провокування сутичок, які могли мати негативні наслідки.

"Ми чітко розуміємо, хто зробив цю "закладку" і хто мав намір придбати спецзасоби. Я вважаю, що в рамках кримінального провадження ці особи будуть ідентифіковані і їх вина буде доведена", – зазначив Кононенко.

Нагадаємо, поліція закликала народних депутатів і активістів не перешкоджати проведенню слідчих дій у столичному Музейному провулку.

У вівторок під Верховною Радою України триває акція протесту, мітингувальники вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про антикорупційний суд та про нову виборчу систему.

Читайте також: У МВС заявляють про можливий штурм Ради з вибуховими пакетами

Під час сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями постраждали принаймні п'ятеро осіб, з яких трьом медичну допомогу надано безпосередньо на місці подій. Серед постраждалих - один поліцейський.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-