У МВС заявляють про можливий штурм Ради з вибуховими пакетами

У МВС заявляють про можливий штурм Ради з вибуховими пакетами

Укрінформ
Учасники акції протесту під будівлею Верховної Ради у Києві можуть влаштувати штурм парламенту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Увага! За наявною інформацією, вічно збентежений і нервовий "хор венских мальчиков" на чолі з "дирижером" Грішиним (Семеном Семенченком - ред.), з дуже миролюбної і дуже набожної фракції "Самопоміч", ймовірно мають намір здійснити спробу штурму ВР з використанням вибухових пакетів. Напевно, розраховують на "ефект натовпу", - зазначив Шкіряк.

Він додав, що "правоохоронці зберігають спокій і холодний розум, але готові до будь-яких викликів".

"Підрозділи МВС чітко стоятимуть на захисті законів та Конституції України, охороняючи недоторканність життя, прав і свобод мирних громадян. В першу чергу тих, хто перебуває під стінами ВР. На грубі правопорушення підрозділи МВС реагуватимуть адекватно, виключно в рамках наділених повноважень. Жодні провокації не пройдуть", - запевнив він.

Шкіряк також закликав усіх причетних до організації мітингу під Верховною Радою та лідерів "Самопомочі" напоумити "свого невгамовного персонажа".

"Поясніть йому, що є абсолютно законні методи парламентсько-політичної боротьби, і застосування насильства є неприпустимим. Поясніть, що сіяти хаос і безлад у воюючій країні - це рівносильне роботі на ворога. Поясніть, що наражати на небезпеку учасників акції та правоохоронців - це злочин проти державності. Влаштовувати протистояння, бійки та безлад жодної потреби немає", - підкреслив радник глави МВС.

Читайте також: Площа перед Радою вщерть заповнена мітингувальниками

Як повідомляв Укрінформ, площа Конституції перед будівлею Верховної Ради наразі заповнена мітингувальниками, зі сцени виступають активісти. Учасники акції тримають у руках прапори з написами: "Антикорупційний штаб", "Національний корпус", "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі", " Об'єднання Самопоміч", "Рух Валентина Наливайченка "Справедливість", "Громадянська позиція", "Батьківщина Київ", "Демальянс", "Політична партія Альтернатива".

Будівлю парламенту охороняють кілька сотень правоохоронців. Рух по вулицях Грушевського та Інститутській перекритий.

Раніше начальник столичної поліції Андрій Крищенко повідомляв, що перед будівлею Ради - 4,5 тисячі мітингувальників. За його словами, за правопорядком в урядовому кварталі слідкують 3,5 тисячі працівників поліції. Таку кількість правоохоронців Крищенко пояснив тим, що згідно з попередніми заявками очікувалася присутність під будівлею Верховної Ради до 10 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-