На станції метро

На станції метро "Золоті ворота" відкрили виставку протигазів

Укрінформ
У вестибюлі станції метро "Золоті ворота" в рамках проекту "Дихати" відкрилася виставка протигазів.

Відкрив експозицію керівник Київського метрополітену Віктор Брагінський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На виставці представлені індивідуальні засоби захисту від масового ураження, протигази та інше устаткування цивільної оборони.

"Київський метрополітен є підприємством подвійного значення. Основним нашим завданням є безпечне перевезення пасажирів, а також наше підприємство є одним із найбільших в столиці об’єктів для укриття населення у випадку необхідності. Тому основна мета цієї виставки - донести до населення необхідність знання правил цивільної оборони", - сказав Брагінський.

За його словами, у столичному метрополітені регулярно проводяться планові навчання та тренування. "Але, на жаль, за останні кілька років у нас більше 135 позапланових випадків, я маю на увазі анонімні дзвінки про мінування станції. Тоді ми повинні проводити повну евакуацію пасажирів і проводити огляд станції. Я прошу наших пасажирів у таких випадках оперативно виконувати інструкції працівників метро та правоохоронців", - додав він.

Читайте також: У Софії Київській вперше показали понад 100 копій шедеврів петриківки

Як зазначив виконавчий директор ГО "Управління цивільного захисту" Владислав Вознюк, на виставці представлені різні моделі протигазів - від найстаріших до найсучасніших.

"Ця виставка протигазів із 14 моделей. Тут представлені дуже різні моделі - від старих до сучасних, цивільні, воєнні протигази", - підкреслив він.

Вознюк також висловив сподівання, що найближчим часом у столиці з’явиться Музей цивільної оборони.

Ознайомитись з експозицією "Дихати" можна до 27 серпня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-