Комітет міністрів РЄ підтримав

Комітет міністрів РЄ підтримав "кримську" резолюцію ООН, яку блокував Кремль

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи підтримав виконання "кримської" резолюції Генасамблеї ООН.

Про це в Твітері повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Комітет міністрів Ради Європи вперше ухвалив комплексне рішення щодо Криму! Важливий практичний результат", - зазначив він.

Таким чином, за словами Клімкіна, Комітет міністрів РЄ закликає до повного виконання Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму, а Рада Європи долучається до виконання цієї резолюції.

"КМРЄ закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу в’їзду до Криму. Ще один важель тиску на РФ!" - констатував глава МЗС України.

Він додав, що Комітет міністрів РЄ також запропонував Комісару Ради Європи з прав людини розглянути можливість вжиття заходів щодо оцінки ситуації з правами людини в Криму.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН 19 грудня 2016 року на 71-й сесії ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)». Текст документа внесла українська делегація, на пленарному засіданні про нього висловився заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. З протестом виступив представник Москви. За ухвалення резолюції проголосували 70 країн, ще 77 утрималися, а проти виступили 26 делегацій, серед яких – делегації Росії, Вірменії, Білорусії, Китаю, Індії, Сербії, Узбекистану та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-