МЗС України відстежує, хто з іноземців їде на

МЗС України відстежує, хто з іноземців їде на "Ялтинський форум" окупантів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про участь у так званому Ялтинському міжнародному економічному форумі іноземних представників, щоб надалі притягнути їх до відповідальності.

Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца, повідомляє в четвер Радіо Свобода

«За результатами роботи, зробленої МЗС, переважна більшість міжнародних партнерів поінформували про те, що вони не будуть порушувати законодавство України і рекомендуватимуть бізнес-колам своїх країн не брати участі у форумі. Слід зазначити, що представники бізнес-кіл можуть ухвалювати рішення самостійно в приватному порядку, і в даний момент ми перевіряємо інформацію, хто, з яких країн і на якому рівні бере участь у так званому Ялтинському форумі, звичайно, з метою притягнення їх до відповідальності», – сказала Беца.

Щорічно навесні підконтрольна Кремлю влада анексованого Росією Криму проводить у Ялті економічний форум, який називають міжнародним, запрошуючи до участі представників різних країн світу. Через візити іноземців нинішня влада півострова прагне легалізувати його «російський» статус. У 2017 році форум проходить з 20 по 22 квітня.

Нагадаємо, прокуратура АРК у зв'язку із запланованим на квітень проведенням форуму в Ялті закликала МЗС України поінформувати представників іноземних держав про правила в’їзду на територію анексованого Криму, а також про відповідальність за порушення українського законодавства.

У Міністерстві закордонних справ України раніше заявляли, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало минулого літа звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок у Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-