Слухач із Криму каже, що українське радіо вже чують у Джанкої та Сімферополі

Слухач із Криму каже, що українське радіо вже чують у Джанкої та Сімферополі

Укрінформ
Українське мовлення, яке завдяки відкритій сьогодні телекомунікаційній вежі на Чонгарі тепер доступне в окупованому Криму, добре чути в Джанкої і трохи гірше - в Сімферополі.

Про це в ефірі радіо "Херсон FM" розповів перший слухач, який додзвонився з окупованого Криму.

"У Джанкойському районі сигнал дуже добре ловиться. А в Сімферополі вже гірше, якість падає", - зазначив слухач.

Він також попросив, щоб херсонське радіо передавало трансляції футбольних подій. Особливо репортажі з ігор сиімферопольської "Таврії", адже хлопець уболіває за цю команду багато років, а в Криму зараз про неї інформації практично немає.

Свій дзвінок слухач закінчив словами: "Крим - це Україна!"

На даний час в ефірі херсонського радіо на новій частоті триває інтерактивна програма, присвячена відновленню українського мовлення на окупований Крим.

Під час ефіру мешканці області та Криму зможуть узяти участь у програмі, зателефонувавши за номером: (099) 508-23-25, 0552-413-612.

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні на Чонгарі відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка вестиме мовлення на Херсонщину й окупований Крим аж до Сімферополя.

У відкритті взяли участь міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко та голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Максимальний радіус поширення радіосигналу новозбудованої вежі – 120-130 км, впевнений прийом - до 80 км. Територія розповсюдження сигналу: Генічеський та Новотроїцький райони Херсонської області, а також Джанкойський та Красноперекопський райони Автономної Республіки Крим. Також сигнал можна, з певними перешкодами, приймати в Красногвардійському районі, північній частині Білогорського та Сімферопольського районів.

Технічні можливості станції дадуть змогу транслювати в подальшому всі теле- та радіоканали українських мовників, яким будуть видані відповідні ліцензії.

Наприкінці грудня минулого року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення провела конкурс на чотири радіочастоти. Ліцензію на частоту 100.7 FM отримало «Українське радіо»; на 101.4 FM - кримськотатарська радіостанція «Meydan», яка нещодавно відновила своє мовлення на материку; на 105,9 FM - нова кримська радіостанція «Радіо Крим.Реалії»; на 107.8 FM - місцеве радіо «Херсон ФМ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-