Українська правозахисниця розповіла у ПАРЄ про кримських політв'язнів

Українська правозахисниця розповіла у ПАРЄ про кримських політв'язнів

Укрінформ
Російська Федерація повинна негайно звільнити українського активіста Володимира Балуха і всіх політичних в'язнів, відшкодувати завдані їм збитки.

Таку заяву зробила керівник Кримської правозахисної групи (КПГ) Ольга Скрипник 23 січня у Страсбурзі в ході зимової сесії ПАРЄ на заході "Тортури, насильницькі зникнення, політичні переслідування: Крим просить справедливості", повідомляє прес-служба КПГ.

"Особи, винні в незаконному позбавленні волі активіста, інших незаконно переслідуваних громадян України в Криму, повинні бути притягнуті до відповідальності", - наголосила Скрипник.

Правозахисниця пояснила на прикладі кримінального переслідування Володимира Балуха, як фабрикуються в Криму кримінальні справи проти українських активістів.

ФСБ в анексованому Росією Криму затримала Балуха 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники ФСБ з'явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом чотирьох годин у будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Правозахисники наголошують, що справа проти Балуха, якому загрожує до 4 років ув'язнення, сфабрикована через його проукраїнську позицію.

Захід у ПАРЄ спільно провели Постійна делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи, Кримська правозахисна група та Кримськотатарський ресурсний центр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-