Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": окупанти готують нове обвинувачення кримським татарам

Укрінформ
Із завтрашнього дня Росія почне висувати кримським мусульманам, обвинуваченим у справі "Хізб ут-Тахрір", нове обвинувачення - в насильницькому захопленні влади.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов. 

"Насильницьке захоплення влади в Росії (ст. 278 КК РФ) - саме цю статтю із завтрашнього дня почнуть ставити у вину усім кримським татарам, мусульманам, яких обвинувачують в участі в Хізб ут-Тахрір", - заявив Курбедінов.

Як пояснив адвокат, статтю 278, яка передбачає від 12 до 20 років позбавлення волі, долучать до обвинувачення його підзахисних "на додачу" до статті 205.5 Кримінального кодексу РФ.

"Скасування "занадто м'якого" вироку Верховним Судом Росії Руслану Зейтуллаєву, застосування примусової карної психіатрії і тепер навішування корінному народу Криму, кримським татарам, і мусульманам Криму, окрім ярликів терористів, ще і ярлика особливо небезпечних злочинців, які мали намір захопити владу в Росії - ланки одного ланцюга у хворій свідомості спецслужб і політичній реальності Росії, що погіршується", - вважає Курбедінов.

Адвокат обурюється з приводу того, що кримських мусульман, які раптом стали росіянами-терористами, обвинуватили ще і в захопленні влади в Росії.

"Звинуватили ті, хто в лютому 2014 року, в масках і зі снайперськими рушницями, вночі, розташувалися в адміністративних будівлях Криму, ті, хто на "тиграх", БТРах та інших "ах" в'їхали на півострів і потім оголосили про те, що ми тепер живемо в іншій країні!" - наголосив кримський адвокат.

Фото: Vuliya Vishnevetskaya/dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-