Справа Хізб ут-Тахрір: закритому в психлікарні фігуранту відмовили в апеляції

Справа Хізб ут-Тахрір: закритому в психлікарні фігуранту відмовили в апеляції

Укрінформ
Так званий Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Вадима Сірука на рішення "суду" про продовження йому арешту до 8 лютого 2017 року. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

"Сьогодні розглядалася скарга Вадима Сірука на рішення суду про продовження арешту, коли він перебував у психіатричному стаціонарі, а засідання проходило без його участі. Я, як адвокат, заявляв, що засідання без Вадима Сірука не може проводитися, і воно має бути перенесено, проте суд все одно прийняв рішення без участі Вадима Сірука, і сьогодні це рішення оскаржувалося", - повідомив Курбедінов.

За його словами, суд відхилив апеляційну скаргу Сірука, який, виступаючи в дебатах, заявив, що вважає справу проти нього сфабрикованою, що його переслідують за те, що він мусульманин і за те, що не боїться висловлювати свою позицію. 

Курбедінов розповів, що щодо його підзахисного та інших політв'язнів робилися незліченні спроби тиску з метою отримання зізнавальних свідчень, а також про те, що спецслужби поширюють чутки про те, що вдома у мусульман знаходять арсенали зброї, і вони небезпечні злочинці.

Як повідомлялося, у Криму на початку грудня 2016 року Вадима Сірука, одного з шістьох фігурантів "ялтинської справи Хізб ут-Тахрір", відправили до психіатричної лікарні для проведення примусової експертизи. Тоді Київський районний суд Сімферополя продовжив його арешт до 8 лютого 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-