Справа Хізб ут-Тахрір: чотирьом фігурантам продовжили арешт

Справа Хізб ут-Тахрір: чотирьом фігурантам продовжили арешт

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя у вівторок подовжив на два місяці арешт чотирьом фігурантам так званої справи Хізб ут-Тахрір.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, інформує "Крим.Реалії".

Згідно з цим рішенням, Ремзі Меметов, Енвер Мамутов, Зеврі Абсеїтов і Рустем Абільтаров залишаться під вартою до 12 квітня.

«Термін утримання під вартою чотирьом хлопцям з Бахчисарая подовжили до 12 квітня. Двох з них просто не доправили: Меметова і мого підзахисного Мамутова, - оскільки вони перебувають на примусовому психіатричному стаціонарі. Порушуючи чинне законодавство, їх все одно не доправили. Інші двоє містилися, порушуючи конвенцію, в залі судового засідання в «клітці», – сказав Курбедінов.

Він додав, що на це рішення суду подаватиметься апеляція, оскільки воно «нічим не обгрунтоване».

Як повідомлялося, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані четверо людей: Зеврі Абсєїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. ФСБ Криму підозрює їх в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії віднесена до терористичних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-