Журнал

Журнал "Територія Крим" стане дипломатичною зброєю проти окупації - МЗС

Укрінформ
Новий журнал "Територія Крим" стане ще однією дипломатичною зброєю України проти окупації півострова, завдяки якій кримська тема постійно знаходитиметься в міжнародному порядку денному.

Про це на презентації журналу в Укрінформі заявив керівник політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв.

"Журнал "Територія Крим" - це ще одна наша дипломатична зброя у боротьбі за Крим, за його повернення", - сказав Макєєв.

За його словами, Міністерство закордонних справ України послідовно працює над тим, щоб тема Криму залишалася в міжнародному порядку денному, щоб міжнародні партнери України знали про масові порушення прав людини, які відбуваються в Криму, про мілітаризацію півострова Росією і необхідність продовження санкцій, накладених на державу-агресора за окупацію українського півострова.

Як вважає керівник політичного департаменту МЗС, такою ж важливою є тема спротиву і боротьби громадян України в Криму, тема політичних в'язнів, яких утримують на окупованій території і вивозять в Росію. 

За словами Макєєва, у презентованому журналі є і хронологія подій, і найважливіше з того, що відбувалося за останній час з кримської теми, "як, наприклад, підтримка в Третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму".

"Усі ці найважливіші події по Криму і далі знаходитимуть своє місце в журналі "Територія Крим". І як українські дипломати за кордоном у всьому світі, так і дипломати інших країн, акредитовані в Україні, отримуватимуть цей журнал, завдяки якому тема Криму ніколи не буде знята з порядку денного світової спільноти", - сказав Макєєв.

Як повідомила заступник генерального директора Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Марина Сингаївська, засновником видання "Територія Крим" є агентство, яке розповідає про реальну ситуацію в Криму з перших днів його окупації.

"З часу окупації Криму Укрінформ веде інформаційну і роз'яснювальну роботу про те, що відбувається в Криму. У нас виходить рубрика "Крим" на сайті агентства. Ми даємо новини про Крим німецькою, англійською та іспанською мовами, і журнал - це наступний крок у розповсюдженні достовірної інформації про те, що відбувається на окупованій українській території", - розповіла Сингаївська.

За її словами, агентство також планує розмістити на сайті рубрику, завдяки якій будуть доступні усі номери журналу "Територія Крим". Крім того, матеріали видання розміщуватимуться в усіх соцмережах Укрінформу всіма робочими мовами агентства.

"Ми плануємо, що журнал розвиватиметься, щоб доносити до наших читачів достовірну інформацію про те, що відбувається в Криму", - резюмувала Сингаївська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-