АТБ купує терористам зброю і перевозить їх загиблих - нардеп

АТБ купує терористам зброю і перевозить їх загиблих - нардеп

Укрінформ
Народні депутати вимагають націоналізувати торгову марку АТБ та підготували відповідний законопроект.

Про це під час брифінгу у парламенті повідомив народний депутат від «Радикальної партії» Дмитро Лінько, передає кореспондент Укрінформу.

«Є вже спільно підготовлений законопроект депутатами різних фракцій та позафракційними щодо націоналізації торгової марки АТБ. Справа в тому, що мережа супермаркетів АТБ реально існує та працює на територіях «ДНР», «ЛНР», а також Республіки Крим. Більше того, в Республіці Крим він активно розбудовується та відкриваються нові магазини»,- сказав Лінько.

Він також додав, що автомобілі АТБ перевозять продукцію до окупованих територій.

«Більше того, ці автомобілі перевозять як загиблих терористів, так і техніку для них. У нас є підтверджуючі фотографії та відеозаписи, ми готові надати посилання на це відео»,- сказав Лінько.

Читайте також: Ахметов може втратити супермаркети. Йому закидають фінансування тероризму

За його словами, з цього приводу відкрито два кримінальних провадження проти керівників цієї мережі супермаркетів щодо фінансування тероризму та про несплату податків.

Лінько вважає, що ухвалення цього законопроекту допоможе перекрити шляхи фінансування для сепаратистів.

Також нардеп зауважив, що автори законопроекту вже отримували погрози від олігархів та бізнесу.

«Я хочу заявити, що вже вчора ми почули перші публічні погрози від олігархів та бізнесу, погрози депутатам, які підписалися під цим законопроектом нібито зняттям депутатської недоторканості та притягненням до кримінальної відповідальності. Хочемо заявити, що не боїмося цих погроз»,- сказав Лінько.

Читайте також: Раді пропонують націоналізувати мережу «АТБ»

Нардеп наголосив, що на кошти, які заробляє АТБ та інші компанії в «ДНР» і «ЛНР», «терористи купують собі зброю, боєприпаси та вбивають наших солдат».

АТБ-маркет - українська компанія, що спеціалізується на роздрібній торгівлі. Історія мережі розпочалася 1993 року, коли компанія Агротехбізнес купила шість старих гастрономів у Дніпропетровську. Щодня покупки в АТБ роблять близько 2 мільйонів покупців. У компанії АТБ-маркет працюють більше 26 тисяч чоловік. Власниками АТБ є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун, яких пов'язують з Юлією Тимошенко.

Чутки навколо дніпропетровської компанії, яка відкривала на рік по 50 магазинів, розрахованих на економного покупця, поширювались не просто так: її власників не знали в обличчя навіть партнери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-