У Харкові попрощалися з поліцейським, який загинув у Вовчанську під час евакуації цивільних

У Харкові попрощалися з поліцейським, який загинув у Вовчанську під час евакуації цивільних

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові 24 травня рідні, колеги, друзі прощалися з 41-річним поліцейським Андрієм Ладикою.

Він загинув, їдучи за цивільними у Вовчанськ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповів начальник Вовчанського відділу поліції Максим Стецина, це був перший виїзд Ладики до міста, раніше він займався евакуацією з інших населених пунктів Чугуївського району.

«Уранці він ще сказав своєму напарнику: «Ти там уже був, я поїду. Ти відпочинь, сьогодні я буду займатися евакуацією. Це такі його останні слова», - зазначив Стецина.

У Харкові попрощалися з майором поліції, який загинув у Вовчанську під час евакуації людей / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

На евакуацію поїхало кілька екіпажів.

«Їхали разом із колегами. Було повідомлення на лінію «102», що 13 людей потребують евакуації. Що їх вигнали з будинків. Під’їжджали до Вовчанська, перша машина проїхала, а в другу – влучив російський FPV-дрон із, попередньо, зарядом РПГ. Андрій дістав травми, несумісні з життям», - розповів керівник Вовчанської поліції.

Старший лейтенант Дмитро Можаровський, який був за кермом, зазнав поранень, у тяжкому стані він перебуває у лікарні.

Попри загибель колеги і цілеспрямовані удари дронами по правоохоронцях, евакуація цивільного населення продовжуватиметься, запевнив Стецина.

«Працюємо на звичайних службових авто, в основному це Renault Duster. Їдемо, бо потрібно рятувати людей. Іншого виходу немає. Всі це розуміють, розуміють небезпеку. Але життя людей для нас найголовніше. Евакуація триватиме й надалі», - сказав начальник відділу.

Читайте також: З Харківщини примусово евакуюють 123 дітей

За його словами, Андрій Ладика працював у поліції на різних посадах загалом 20 років, у 2019-му звільнився. Та з початком повномасштабного вторгнення подав свою анкету на конкурс, пройшов його та став до роботи у Вовчанському відділі.

Відео: Офіційна Facebook-сторінка Національної поліції України

Ладика родом із Чугуївського району. У нього залишилися мати, дружина, дочка та пасинок, який теж працює в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня росіяни вдарили дроном у поліцейську машину поблизу Вовчанська.

Це не перший випадок обстрілу правоохоронців, які рятують цивільних від початку травневого наступу росіян на півночі Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-