До релокованої з Маріуполя психіатричної лікарні в рази побільшало звернень - в.о директора

До релокованої з Маріуполя психіатричної лікарні в рази побільшало звернень - в.о директора

Укрінформ
До релокованої з Маріуполя до Києва психіатричної лікарні за рік в рази зросли звернення до лікарів з приводу психологічних та психічних розладів.

Про це на брифінгу повідомила регіональна координаторка Всеукраїнської Програми ментального здоров’я «Ти Як», в.о. директора КНП «Психіатрична лікарня Маріуполь» Ілона Кислицька, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Наша релокована лікарня потрапила в здорову конкуренцію, тому що ми на території Києва, і біля нас дуже багато психіатричних лікарень, вони тут добре працюють. Але, не зважаючи на всі ці фактори, я хочу сказати, що з початку у нас дуже мало пацієнтів було. А з січня цього року до нас звернулися вже 2300 пацієнтів, це тільки за три місяці року. І це дуже багато. Це в рази більше, ніж за аналогічний період минулого 2023 року», - зазначила Кислицька.

За її словами, є звернення різних пацієнтів, у тому числі військових та членів їхніх родин.

Читайте також: Зцілюючи душу… Забезпечення потреб ментального здоров’я для ветеранів військової служби в Україні

«Ми всім надаємо допомогу, дотримуючись усіх умов, згідно із законодавчою базою. На сьогодні є звернення і військових. Упевнена, що ми допомагаємо їм з реабілітацією, і проводимо всі заходи, які потрібні людині», - додала лікарка.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики разом з ЮНЕСКО вже у 2024 році реалізують проєкт зі створення просторів для психологічної підтримки в бібліотеках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-