Уряд виділив ₴200 мільйонів на меддопомогу та реабілітацію військових у «Феофанії»

Уряд виділив ₴200 мільйонів на меддопомогу та реабілітацію військових у «Феофанії»

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для медичної допомоги та реабілітації військовослужбовців у клінічній лікарні «Феофанія», і дозволив спрямовувати кошти на закупівлю лікарських засобів та медичних виробів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Сильна економіка потрібна також, аби забезпечувати соціальні видатки та програми», - зазначив він.

Очільник уряду підкреслив, що у січні та лютому 2024 року з держбюджету на соцвиплати було спрямовано більше 75 мільярдів гривень, зокрема, 42,5 мільярдів гривень – на пенсії, 17 мільярдів гривень – на соціальний захист громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах, 9,4 мільярдів гривень – на субсидії, а 3,8 мільярдів гривень – на соціальний захист дітей та сімей.

«Одночасно ми запускаємо нові проєкти в соціальній, медичній та ветеранській сферах. Сьогодні затверджуємо порядок використання коштів для медичної допомоги та соціальної реабілітації військовослужбовців у лікарні «Феофанія», - повідомив Шмигаль.

Читайте також: В Україні створять польсько-український центр протезування для ветеранів

Він зауважив, що уряд виділяє 200 мільйонів гривень на закупівлю лікарських засобів та медикаментів, аби українські воїни у «Феофанії» могли отримати якісну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада 2023 року Верховна Рада внесла зміни до своєї постанови «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час подій на сході України» та розширила перелік військових, які можуть безкоштовно лікуватись у Феофанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-