За два роки війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 1700 медичних закладів

За два роки війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 1700 медичних закладів

Укрінформ
Росія за два роки повномасштабної війни пошкодила та зруйнувала в Україні 1736 об’єктів медзакладів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Російська армія продовжує атакувати українську цивільну інфраструктуру, в тому числі й медичні заклади, тим самим створюючи додаткове навантаження на медичну систему України. Крім того, щоденно ворог обстрілює та бомбардує мирні міста та цивільне населення. Зокрема, за цей час Росія пошкодила 1535 об’єктів медзакладів та ще 201 об’єкт зруйнувала повністю. Йдеться саме про українські амбулаторії, поліклініки, пологові будинки, клініки тощо", - підкреслюється в повідомленні.

Як зазначили у МОЗ, найбільше постраждали медзаклади Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей. Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо.

Читайте також: Сума збитків інфраструктури України через війну сягнула вже $155 мільярдів - KSE

Також за два роки війни Росія пошкодила 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищила 258 та захопила 125 автівок «екстренки».

За даними МОЗ, на кінець лютого 2024 року вдалося повністю відновити 508 об’єктів медзакладів, ще 360 — відбудовані частково або перебувають в процесі відновлення. В першу чергу, йдеться про медзаклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, таких як вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Найбільше відновлених медзакладів - у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Як повідомлялося, станом на 19 лютого кількість пошкоджених та зруйнованих окупантами медзакладів в Україні становила 1722.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-