В Україні внаслідок агресії РФ пошкоджено 1525 медзакладів та 197 зруйновано вщент

В Україні внаслідок агресії РФ пошкоджено 1525 медзакладів та 197 зруйновано вщент

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1525 об'єктів медзакладів та ще 197 зруйновані повністю.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Вже майже два роки російська армія щоденно обстрілює українську цивільну інфраструктуру, в тому числі й медичну. Йдеться про лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові тощо. Зокрема, за цей час внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені 1525 об'єктів медзакладів та ще 197 — зруйновані повністю й відновленню не підлягають», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпровщини, Херсонщини, Запоріжжя. У повному обсязі отримати інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо.

Крім того, Росія пошкодила 103 автомобілі екстреної медичної допомоги, знищила 258 та захопила 125 машин «екстренки».

Читайте також: Кабмін перерозподілив майже 200 мільйонів гривень на закупівлі медичних виробів та автівок

Водночас у МОЗ зазначають, що попри постійні бомбардування та обстріли, в Україні тривають роботи з відновлення. За даними МОЗ, на цей час повністю відновлено 506 об’єктів медзакладів, ще 359 — відбудовані частково або перебувають у процесі відновлення. Зокрема, вдалося відновити більшість медичних закладів на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень. Найбільше відновлених медзакладів — на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Як повідомлялося, на Харківщині відновили ще дві амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Дергачівської міської ради, які зазнали значних пошкоджень внаслідок масованих обстрілів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-