МОЗ спільно з Міноборони розробляє плани реагування на критичні ситуації - Ляшко

МОЗ спільно з Міноборони розробляє плани реагування на критичні ситуації - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я спільно з Міноборони і Командуванням Медичних сил розробляє плани реагування на виникнення можливих критичних ситуацій - на кшталт блекаутів чи пандемії.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, відповідаючи на запитання, чи має МОЗ плани стосовно надання допомоги військовим у разі виникнення пандемії.

"Коли ми говоримо про плани реагування, то, звичайно, оцінюємо різні ситуації. У нас, наприклад, є окремий план, коли країна у блекауті: які заклади працюють, як вони працюють, яка допомога надається як військовослужбовцям, так і цивільним громадянам. У цьому напрямку ми працюємо спільно з Міністерством оборони і Командуванням Медичних сил і налагодили єдиний медичний простір, який дозволить нам впоратися в разі необхідності з усіма проблемами, що можуть виникнути", - розповів міністр.

Читайте також: У травні світ може ухвалити нову угоду на випадок «пандемії Х» - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, ВООЗ попередила, що нова "хвороба Х"  може спричинити у 20 разів більше смертельних випадків, ніж було зафіксовано під час пандемії коронавірусу. 

Водночас представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт заявив, що "хвороба Х" - це гіпотетичне захворювання, коли воно стане реальним, ніхто не знає, але до нього потрібно готуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-