На Всесвітньому економічному форумі в Давосі обговорять «хворобу Х»

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі обговорять «хворобу Х»

Укрінформ
На Всесвітньому економічному форумі в Давосі у Швейцарії обговорять можливу пандемію через "хворобу Х", яка потенційно зможе у 20 разів перевершити COVID-19 за смертністю.

Про це повідомляється на сайті ВЕФ, передає Укрінформ.

"Нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що невідома "хвороба X" може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дискусійна панель запланована на 17 січня. У ній візьмуть участь Тедрос Аданом Гебреїсус - генеральний директор ВООЗ; Шям Бішен - керівник Центру здоров’я та охорони здоров’я; член виконавчого комітету Всесвітнього економічного форуму в Женеві; Рой Джейкобс - президент і головний виконавчий директор Royal Philips; Пріта Редді - виконавчий віцеголова Apollo Hospitals Enterprise Ltd; Нісія Триндаде Ліма - міністр охорони здоров’я Бразилії; Мішель Демаре - голова правління AstraZeneca Plc; Джаміль Едмонд Андерлін - головний редактор Europe, Politico.

"Хвороба Х" - це гіпотетична назва невідомого патогена, здатного викликати епідемію чи пандемію. За словами голови Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, "Х" у назві означає "несподіваність".

Читайте також: ВООЗ закликає повернутися до носіння масок через зростання захворюваності на COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 14 січня, у Давосі проходить четверта зустріч радників глав держав для обговорення української Формули миру. Серед учасників цієї зустрічі - 81 країна та міжнародна організація. На попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66 учасників.

Всесвітній економічний форум у Давосі проходитиме з 15 по 19 січня. 16 січня Президент Володимир Зеленський виступить зі спеціальним зверненням на ВЕФ.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-