У Львові відкрили Центр ментального здоров’я для дітей

У Львові відкрили Центр ментального здоров’я для дітей

Фото
Укрінформ
У Львові в лікарні Святого Миколая відкрили Центр ментального здоров’я для дітей, де вони зможуть отримати допомогу психотерапевтів, психіатрів, психологів та інших спеціалістів.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради, передає Укрінформ.

“Дитячий центр ментального здоров’я відкрили у межах проєкту UNBROKEN KIDS на базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб'єднання Львова. Тут юні пацієнти, які постраждали від російської військової агресії, зможуть отримати безкоштовну фахову психологічну підтримку”, - йдеться в дописі.

За словами керівника дитячої лікарні Святого Миколая Івана Міськіва, мали велике бажання створити центр ментального здоров’я на базі дитячої лікарні, тому що бачили, як дуже ефективно запрацював центр у колег з дорослої лікарні Святого Пантелеймона.

У львівській лікарні святого Миколая відкрили Центр ментального здоров’я для дітей / Фото: city-adm.lviv.ua

“Важливо мати такий центр власне у структурі багатопрофільної лікарні. Тому що поки дитинка отримує лікування хірургічне чи травматологічне, з нею одразу починає працювати психолог. І завершується цей психологічний супровід вже на етапі реабілітації”, - сказав Міськів. 

Він зазначив, що у відкритті дитячого центру дуже допомогли колеги з дорослої лікарні та ІТ Кластер. Зокрема спільнота Львівського IT Кластера профінансувала всі витрати на ремонтні роботи (понад 300 квадратних метрів): облаштування кабінету для групових занять, сенсорної терапії, шести медкабінетів та приміщень для персоналу. 

Читайте також: ЮНІСЕФ і Тарабарова презентували пісню для підтримки ментального здоров’я дошкільнят

У міськраді поінформували, що зараз у центрі вже працює 10 спеціалістів: 5 психіатрів та 5 психологів. Ще частина спеціалістів у різних відділеннях лікарні консультує діток, які потребують допомоги психолога чи психіатра.

Усі послуги центру безкоштовні. Потрапити на лікування можна за направленням від сімейного лікаря.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року у Першому медичному об’єднанні Львова відкрили Центр ментального здоров’я, який є частиною Національного реабілітаційного центру "Незламні" (Unbroken), для психологічної допомоги військовим і цивільним, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-