У Львові відкрили Центр ментального здоров’я для допомоги постраждалим від війни

У Львові відкрили Центр ментального здоров’я для допомоги постраждалим від війни

Фото
Укрінформ
У Першому медичному об’єднанні Львова відкрили Центр ментального здоров’я, який є частиною Національного реабілітаційного центру "Незламні" (Unbroken), для психологічної допомоги військовим і цивільним, що постраждали від війни.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми приймаємо багато українців, яких травмувала війна, і всі вони потребують допомоги. Зокрема і психологічної. Тому цей центр є дуже потужним закладом в нашій екосистемі Unbroken. Загалом ми у Львові вибудовуємо цілу систему центрів ментального здоров’я, щоби допомогти кожному, хто цього потребує», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також: За п’ять місяців роботи United24 придбали тисячі одиниць медобладнання – Зеленський

У міськраді зазначили, що новий заклад відкрили в амбулаторно-поліклінічному центрі Першого медичного об’єднання на вулиці Мазепи, 25. Це 12 кабінетів для проведення психотерапії та зал для групової терапії. В Центрі уже працюють восьмеро фахівців: психіатри, психотерапевти, лікар-психолог та когнітивно-поведінковий терапевт. Сюди пацієнти зможуть приходити на індивідуальні консультації, групову терапію, а також отримувати комплексну допомогу різного рівня. Адже фахівці лікують тривожні, невротичні та психосоматичні розлади, розлади харчової поведінки, панічні атаки тощо.

Читайте також: Для допомоги медсистемі на платформу United24 перекажуть ₴20 мільйонів від продажу автомобілів BMW

Допомогу надаватимуть усім, хто цього потребує, зокрема учасникам бойових дій та їхнім рідним. Послуги за скеруванням сімейного лікаря будуть безкоштовними, без скерування – платними, однак вартість консультацій буде значно нижчою, ніж у приватних закладах.

Усі витрати на ремонтні роботи та облаштування приміщень Центру профінансував Львівський ІТ Кластер. Велику підтримку надала найбільша компанія-благодійниця проєкту JustAnswer Ukraine. Роботи стартували у червні. Вартість створення Центру сягає понад 150 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-