Після війни близько 15 мільйонів українців потребуватимуть психологічної допомоги

Після війни близько 15 мільйонів українців потребуватимуть психологічної допомоги

Укрінформ
Щонайменше 15 мільйонів людей в Україні потребуватимуть психологічної допомоги після закінчення російсько-української війни. 

Про це заявила завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров'я МОЗ України Яна Терлеєва, виступаючи на  VIII-му Конгресі фтизіатрів "Польща та Україна борються з туберкульозом: вчора, сьогодні й завтра", повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України

Посилаючись на дані ВООЗ, експертка повідомила, що нині в Україні кожен п'ятий пацієнт (22%) має обмежений доступ до медичної допомоги. 

“Від початку повномасштабного військового вторгнення на територію України було повністю зруйновано майже 200 закладів охорони здоров'я, пошкоджено понад 1 600 закладів охорони здоров'я та понад 500 аптек. За підрахунками МОЗ, на відновлення системи охорони здоров'я в країні знадобиться від 14,6 до 20 млрд євро. Медичні заклади зіткнулися з дефіцитом великої кількості медикаментів та обладнання. За оцінками експертів, щонайменше 15 мільйонів людей в Україні потребуватимуть психологічної допомоги після закінчення російсько-української війни”, - зазначила Терлеєва.

Читайте також: Сімейні лікарі допомагають українцям долати проблеми щодо ментального здоров'я

Вона також зазначила, що система охорони здоров’я України має проблему щодо неукомплектованістю кадрів у регіонах, де тривають бойові дії.

“У цих областях зростає навантаження на медичну систему через велику кількість внутрішньо переміщених осіб, перепрофілювання лікарень для надання допомоги при пораненнях, травмах та опіках. Є й проблема щодо відсутності бомбосховищ, зокрема, у більшості протитуберкульозних центрів, а також складності з логістикою, що позначається на своєчасній доставці ліків та медичних виробів. Незважаючи на це, Україна продовжує впроваджувати важливі реформи охорони здоров’я, оновлювати нормативно-правову базу та дотримуватись рекомендацій ВООЗ”, - наголосила Терлеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-