У 2024 році Україна продовжить євроінтеграційні реформи медичної системи - МОЗ

У 2024 році Україна продовжить євроінтеграційні реформи медичної системи - МОЗ

Укрінформ
У наступному році Україна має провести наступні етапи реформування медичної системи за європейськими стандартами, зокрема удосконалити інформаційні системи охорони здоров'я, затвердити плани по протистоянню хімічним, біологічним загрозам та щодо антибіотикорезистентності.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"У наступному році в межах євроінтеграційних реформ Україна також має провести роботу з удосконалення інформаційних систем охорони здоров’я, затвердити національний план дій для подолання загроз біологічного, хімічного, екологічного та невідомого походження, затвердити та розпочати виконання національного плану дій щодо антибіотикорезистентності", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ зауважили, що на початку листопада Єврокомісія опублікувала звіт про виконання рекомендацій, наданих Україні для вступу в Європейський Союз, в якому зазначила певний прогрес у реформах у сфері охорони здоров’я.

Читайте також: МОЗ пропонує замість інвалідності запровадити оцінку втрати функціональності

Зокрема Україна ухвалила закон про систему громадського здоров’я, було впроваджено електронну систему охорони здоров’я, і українці вже користуються електронними рецептами в аптеках. Також Україна ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну та досягла значного прогресу в її виконання, впровадила систему епідеміологічного нагляду, яка базується на ключових принципах ЄС, запустила програму розвитку трансплантології. Також було гармонізовано із міжнародними реєстрами Національний реєстр онкологічних хворих з усіх регіонів України.

В МОЗ зазначають, що робота за кожним із цих напрямів триває.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я МОЗ повідомляло, що залучає міжнародних експертів для створення незалежного органу з реєстрації та контролю ринку ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-