Три бюро судмедекспертизи передали в управління МОЗ

Три бюро судмедекспертизи передали в управління МОЗ

Укрінформ
Рішенням уряду три бюро судово-медичної експертизи у Вінницькій, Миколаївській та Сумській областях передано у держвласність із віднесенням їх до сфери управління МОЗ.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, під час війни перед судмедекспертами постали нові виклики.

Читайте також: За рік понад 76 тисяч українців звернулися до лікарів за психологічною допомогою - НСЗУ

«Жертв війни необхідно ідентифікувати, випадки воєнних злочинів повинні бути належно задокументовані для забезпечення подальших розслідувань в національних та міжнародних судах і трибуналах. Без єдиної централізованої системи це зробити вкрай складно. Це одна з основних причин, чому МОЗ ініціювало реорганізацію судово-медичної служби. В оновленому вигляді вона запрацює вже з 1 січня 2024 року. Буде створено централізовану мережу судово-медичних установ у сфері управління МОЗ України», — зазначив Ляшко.

У відомстві поінформували, що завершення реорганізації судово-медичної експертизи заплановане до кінця року. Наразі вже відбувається процес переведення регіональних бюро судмедекспертизи із комунальної форми власності до державної. Найближчим часом також будуть утворені відповідні комісії з питань передачі вказаних цілісних майнових комплексів та завершено процес їх передачі в державну власність.

Читайте також: МОЗ працює над тим, щоб на кожні 2-3 села з’явилась аптека - Ляшко

У МОЗ підкреслили, що кадровий склад бюро судово-медичних експертиз не змінюватимуть, він буде збережений. Працівники нинішніх бюро будуть прийняті на відповідні посади до новостворених державних установ.

Як повідомлялося, МОЗ підписав меморандум про співпрацю в галузі судової медицини та судової експертизи з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти. Йдеться про розробку стандартних операційних процедур судової експертизи на основі міжнародних стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-