МОЗ і телемедичний проєкт Brainscan підписали меморандум про співпрацю

МОЗ і телемедичний проєкт Brainscan підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
МОЗ України та проєкт з надання телемедичних послуг Brainscan (Польща) співпрацюватимуть у забезпеченні медзакладів України доступом до спеціалізованого програмного забезпечення та мобільних застосунків, які дозволяють користуватися телемедичним сервісом Brainscan.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку. Це дозволяє скоротити час на ухвалення рішення про госпіталізацію пацієнта, щоб врятувати йому життя», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії головного мозку в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. Протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування. Це в кілька разів швидше, ніж зазвичай.

Таким чином, як наголошують в МОЗ, підписання меморандуму про співпрацю з Brainscan сприятиме впровадженню інноваційних технологій, розвитку телемедицини в сфері охорони здоровʼя.

Читайте також: В Одесі вперше в Україні впровадили пілотний проєкт на базі ШІ для діагностики хвороб головного мозку

Заходи з розбудови телемедицини в Україні впроваджуються Міністерством охорони здоровʼя за підтримки проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» (LHSS).

Як повідомлялося, у липні 2023 року уряд ухвалив Стратегію розбудови телемедицини в Україні. Цей документ дозволить підвищити стандарти якості надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-