МОЗ працює над тим, щоб на кожні 2-3 села з’явилась аптека - Ляшко

МОЗ працює над тим, щоб на кожні 2-3 села з’явилась аптека - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я працює над тим, щоб на кожні 2-3 села з’явилась аптека, крім того, планується залучити поштових операторів.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю Українському радіо.

"Я маю статистику, що є люди (особливо похилого віку, старше 65 років), які більше двох років не звертались до свого сімейного лікаря. Йдеться про більше 1,5 млн людей. Мене це насторожує і я наголошую, що регулярні профілактичні візити до свого сімейного лікаря — це ключова річ. Потрібно приходити консультуватись, діагностуватись, тому що запорука успішного одужання — це рання діагностика. Якщо є певні хвороби, то в нас працює програма "Доступні ліки": лікар виписує рецепт, який можна погасити в аптеці безкоштовно або з невеликою доплатою, отримавши лікарські засоби", - зазначив він.

Міністр наголосив, що уряд вже ухвалив декілька рішень про те, щоб наблизити в сільську місцевість аптечні пункти.

Читайте також: У МОЗ спростували російський фейк про дефіцит ліків: Це частина ворожої ІПСО

"Ми спростили вимоги до ліцензування і зараз проводимо консультації з аптечним бізнесом, щоб він відкривав якомога більше аптек в межах сільських населених пунктів — одну на 2-3 села. Також ми робимо все можливе, щоб залучити поштових операторів й наблизити життєво необхідні лікарські засоби, щоб їх було зручно отримувати", - розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевнив, що ліки в українських аптеках є, а інформація про їх відсутність - черговий російський фейк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-