На відновлення медичної галузі потрібно $16,4 мільярда - Радуцький

На відновлення медичної галузі потрібно $16,4 мільярда - Радуцький

Укрінформ
На відновлення системи охорони здоров’я України протягом наступних 10 років потрібно 16,4 млрд дол.

Про це написав у Фейсбуці голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передає Укрінформ.

За його словами, нині Світовий банк проводить нову оцінку втрат медичної системи. “Попередньо дані наступні: пошкоджено об'єктів медичної інфраструктури на $2,5 млрд, на відновлення медичної системи протягом наступного десятиліття Україні потрібно $16,4 млрд. Але, зазначу, що даних про стан закладів на окупованих територіях немає, тому вірогідно підсумкові показники будуть ще вищими”, - зазначив Радуцький.

За його словами, цього року на відновлення медичних закладів з бюджету виділено понад 4,7 млрд грн.

“У 2023 році за кошти бюджету реалізуються 192 проєкти з відновлення медичних закладів на суму понад 4,7 млрд грн. Вже відбудовано 216 медичних закладів, ще 163 — в процесі, 184 — частково. На деокупованих територіях за допомоги ВООЗ встановлюють модульні амбулаторії: працюють 10, ще 5 будуть встановлені до кінця року. В межах фандрейзингової ініціативи Президента України UNITED-24 відбудовано два заклади: Чернігівська міська лікарня № 3 та Чернігівський центр сучасної онкології”, - поінформував Радуцький.

Читайте також: В Україні повністю відновили понад 420 медзакладів, зруйнованих росіянами

Він також наголосив, що від початку повномасштабної війни ворог пошкодив понад 1,4 тис. об’єктів медичних закладів, ще 193 було зруйновано повністю, а також пошкоджено 755 аптек.

“Країна-терорист навмисно атакує лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові будинки, щоб створити додаткове навантаження на систему охорони здоров’я та позбавити українців доступу до медичних послуг”, - написав народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, медичні заклади забезпечені понад 10 тисячами генераторів на випадок відключень електрики взимку.

Фото: Михайло Радуцький, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-